|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
08/03/2005 |
Data da última atualização: |
01/12/2023 |
Autoria: |
DUTTA, N.; SHARMA, K.; HASAN, Q. Z. |
Título: |
Influence of catalytic supplementation or urea treatment of wheat straw on intake and nutrient utilization by goats. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Indian Veterinary Medical Journal, v. 23, n. 4, p. 265-267, 1999. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The potential of wheat bran, prosopis cineraria leaves and arhar (cajanus cajan) straw as a critical nitrogen supplement (16 g/Kg W0.75/d) and urea treatment for improving the utilization of a basal diet of wheat straw (WS) by Barbari male goats was assessed. DMI, g/Kg W0.75/d by goats receiving Prosopis cineraria leaves was significantly higher followed by arhar, urea treated wheat straw (UTWS) and wheat brado digestibility of major nutrients was significantly depressed by including the leguminous arhar straw or prosopis leaves in the diet. Though the intake (g/Kg W 0.75/d) of TDN was comparable by goats amongst different dietary groups, the DCP intake was significantly higber when UTWS was fed. The benefits to be expected by supplementation of WS with wheat bran, Prosopis leaves or arhar straw were lower to those obtained from UTWS. |
Palavras-Chave: |
Suplementação. |
Thesagro: |
Caprino; Consumo; Crescimento; Leguminosa Forrageira; Nutrição Animal; Palha de Trigo. |
Thesaurus Nal: |
urea. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01535naa a2200241 a 4500 001 1530949 005 2023-12-01 008 1999 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDUTTA, N. 245 $aInfluence of catalytic supplementation or urea treatment of wheat straw on intake and nutrient utilization by goats. 260 $c1999 520 $aThe potential of wheat bran, prosopis cineraria leaves and arhar (cajanus cajan) straw as a critical nitrogen supplement (16 g/Kg W0.75/d) and urea treatment for improving the utilization of a basal diet of wheat straw (WS) by Barbari male goats was assessed. DMI, g/Kg W0.75/d by goats receiving Prosopis cineraria leaves was significantly higher followed by arhar, urea treated wheat straw (UTWS) and wheat brado digestibility of major nutrients was significantly depressed by including the leguminous arhar straw or prosopis leaves in the diet. Though the intake (g/Kg W 0.75/d) of TDN was comparable by goats amongst different dietary groups, the DCP intake was significantly higber when UTWS was fed. The benefits to be expected by supplementation of WS with wheat bran, Prosopis leaves or arhar straw were lower to those obtained from UTWS. 650 $aurea 650 $aCaprino 650 $aConsumo 650 $aCrescimento 650 $aLeguminosa Forrageira 650 $aNutrição Animal 650 $aPalha de Trigo 653 $aSuplementação 700 1 $aSHARMA, K. 700 1 $aHASAN, Q. Z. 773 $tIndian Veterinary Medical Journal$gv. 23, n. 4, p. 265-267, 1999.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
21/07/2020 |
Data da última atualização: |
21/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Sistema de Produção |
Autoria: |
TEIXEIRA, C. A. D.; ROSA NETO, C.; LEÔNIDAS, F. das C.; COSTA, J. N. M.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; SILVA, F. de A. C.; ARAÚJO, L. V. de; COSTA, R. S. C. da; ALVES, E. A.; CARARO, D. C.; ANDRADE NETO, R. de C.; WADT, P. G. S. (ed.). |
Afiliação: |
CESAR AUGUSTO DOMINGUES TEIXEIRA, CPAF-RO; CALIXTO ROSA NETO, CPAF-RO; FRANCISCO DAS CHAGAS LEONIDAS, CPAF-RO; JOSE NILTON MEDEIROS COSTA, CPAF-RO; JOSE ROBERTO VIEIRA JUNIOR, CNPAT; FRANCISCO DE ASSIS CORREA SILVA, CPAF-RO; LEONARDO VENTURA DE ARAUJO, CPAF-RO; ROGERIO SEBASTIAO CORREA DA COSTA, CPAF-RO; ENRIQUE ANASTACIO ALVES, CPAF-RO; DENIS CESAR CARARO, CPAF-RO; ROMEU DE CARVALHO ANDRADE NETO, CPAF-AC; PAULO GUILHERME SALVADOR WADT, CPAF-RO. |
Título: |
Sistema de produção para a cultura do abacaxi no estado de Rondônia. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2020. |
Páginas: |
79 p. |
Série: |
(Embrapa Rondônia. Sistemas de produção, 38). |
ISSN: |
0103-1668 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Neste Sistema de Produção, a Embrapa disponibiliza informações atualizadas que permitirão aos produtores alternativas adequadas para suas lavouras. São disponibilizadas informações sobre os diferentes fatores envolvidos na produção de abacaxi, incluindo, mercado e comerciali-zação, clima, manejo do solo e manejo do cultivo do plantio à colheita, principais cultivares, adubação, pragas e doenças, orientações para a colheita e pós-colheita, coeficientes técnicos e econômicos. |
Palavras-Chave: |
Adopción de innovaciones; Amazônia Ocidental; Piñas; Rondônia; Tecnología de producción; Western Amazon. |
Thesagro: |
Abacaxi; Adoção de Inovações; Ananás Comosus; Sistema de Produção; Transferência de Tecnologia. |
Thesaurus NAL: |
Innovation adoption; Pineapples; Production technology; Technology transfer. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214724/1/cpafro-18430-SP38.pdf
|
Marc: |
LEADER 01836nam a2200457 a 4500 001 2123953 005 2021-10-21 008 2020 bl uuuu 00u1 u #d 022 $a0103-1668 100 1 $aTEIXEIRA, C. A. D. 245 $aSistema de produção para a cultura do abacaxi no estado de Rondônia.$h[electronic resource] 260 $aPorto Velho: Embrapa Rondônia$c2020 300 $a79 p. 490 $a(Embrapa Rondônia. Sistemas de produção, 38). 520 $aNeste Sistema de Produção, a Embrapa disponibiliza informações atualizadas que permitirão aos produtores alternativas adequadas para suas lavouras. São disponibilizadas informações sobre os diferentes fatores envolvidos na produção de abacaxi, incluindo, mercado e comerciali-zação, clima, manejo do solo e manejo do cultivo do plantio à colheita, principais cultivares, adubação, pragas e doenças, orientações para a colheita e pós-colheita, coeficientes técnicos e econômicos. 650 $aInnovation adoption 650 $aPineapples 650 $aProduction technology 650 $aTechnology transfer 650 $aAbacaxi 650 $aAdoção de Inovações 650 $aAnanás Comosus 650 $aSistema de Produção 650 $aTransferência de Tecnologia 653 $aAdopción de innovaciones 653 $aAmazônia Ocidental 653 $aPiñas 653 $aRondônia 653 $aTecnología de producción 653 $aWestern Amazon 700 1 $aROSA NETO, C. 700 1 $aLEÔNIDAS, F. das C. 700 1 $aCOSTA, J. N. M. 700 1 $aVIEIRA JUNIOR, J. R. 700 1 $aSILVA, F. de A. C. 700 1 $aARAÚJO, L. V. de 700 1 $aCOSTA, R. S. C. da 700 1 $aALVES, E. A. 700 1 $aCARARO, D. C. 700 1 $aANDRADE NETO, R. de C. 700 1 $aWADT, P. G. S.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|